subota, 26. siječnja 2013.

Lazio - Chievo

U subotu je Lazio sa Sicilije u Rim donio samo bod, no s obzirom na tijek utakmice s Palermom u klubu su zadovoljni ostvarenim. Za Petkovića je loše što je Juventus pobjedom nad Udineseom povećao svoju prednost nad njima na pet bodova, no u kup susretu s liderom Lazio je pokazao da s pravom kandidira za oba trofeja u Italiji. U utorak je Lazio u Torinu golom Maurija u završnici susreta ostao neporažen, a Petković je ostvario oba zacrtana cilja na Juventus Areni. Lazio je postigao pogodak i nije poražen. Uzvratni susret polufinala kupa na rasporedu je već u utorak, no u Laziju su svi apsolutno fokusirani na susret s Chievom budući da nakon remija s Palermom nemaju više prava na prvenstvenu pogrešku ukoliko žele nastaviti borbu za naslov prvaka. S navedena dva remija Lazio je produljio svoj fenomenalan niz bez poraza na čak 16 utakmica.

Petković zna da ga neće biti lako slomiti čvrsti Chievo:
- Zanima me samo susret s Chievom i to da moji napadači potvrde rast koji proživljavaju. Vidjelo se i protiv Juventusa da se poboljšavamo. Dominirali smo u prvom poluvremenu i potom pali, da bi u završnici ostvarili pozitivan rezultat uz malu dozu sreće. Slijede nam dva iznimno važna susreta u kojima moramo pokazati da možemo pobjediti protiv svih suparnika. Najvažnija je utakmica uvijek ona koja nam je sljedeća po rasporedu. Ne smijemo dozvoliti da na nas utječe uzvratni polufinalni susret s Juventusom, susret o kojem ćemo razmišljati tek nakon Chieva. Moramo tražiti pobjedu protiv ekipe koja je osvojila mnogo bodova nakon promjene trenera. Dobro se zatvaraju i traže svoju priliku u kontranapadima.

Povratak treninzima beka Konka i najboljeg napadača Klosea definitivno su sjajne vijesti za Petkovića. Konko se očekuje na desnom boku od prve minute, no s obzirom na nadolazeći susret s Juventusom očekuje se da će njemački golgeter susret započeti na klupi te da će u vrhu napada Lazija ponovno zaigrati vrlo dobri Floccari. On je u posljednja dva kola protiv Atalante i Palerma postigao po jedan pogodak, a u prošlom je kolu protiv Palerma izborio i jedanaesterac iz kojeg je Hernanes postigao izjednačujući gol za Lazio.

Nema komentara:

Objavi komentar